La Fira del Conte, per primer cop, a Palamós!

RAIMON TRUJILLO | L’entrevista d’aquesta setmana és per a l’associació Viu Cultura que organitza la Fira del Conte el dia 5 de Maig al Passeig del Mar. Les cito a les 8 del vespre i arriben puntuals mentre prenen una tònica..
Dues dones amb molta energia, coneixement però sobretot il·lusió. Ens passem dues hores parlant sobre l’entrevista, l’actualitat, l’educació, la cultura i especialmente la Fira del Conte.
Això sí, se’n van i no deixen escapar l’oportunitat de fer un soci més: Ja tinc el meu carnet!
Amb la Lourdes, la Conxita i tot el seu equip, la Fira no pot fer més que anar bé. Disfruteu de l’entrevista i assistiu a la Fira!

Per què decidiu unir-vos i fer aquesta associació?

Lurdes Galceran (LG). Nosaltres dues som amigues des que vam ser mestres de la Vila i vam pensar que podríem fer alguna cosa per Palamós, en l’aspecte cultural, i ens vam animar per organitzar una fira del conte per difondre la literatura infantil i juvenil. A partir d’aquí, vam veure la necessitat de crear una associació. Llavors vam contactar amb gent interessada en aquest tema i vam muntar la Junta. És un procés legal però molt complex, però ara ja tenim l’associació registrada. De moment, estem treballant per la Fira.

Qui forma part de VIU CULTURA?

Conxita Lloret (CL). Som 8 membres a la Junta, unes mestres i les altres relacionades amb el camp de l’educació.

Quin preu té fer-se soci de l’entitat? I en teniu molts?

CL. Fer-se soci costa 10€ a l’any. Així es col·labora en l’Associació i el muntatge de la Fira.
Bé, de moment som uns 30 socis però tot just acabem de començar. Hem fet la pàgina del Facebook i estem començant la pàgina web. Porta molta feina!

LG. Cal destacar que els socis podran anar a uns tallers gratuïtament i a més, se’ls regalarà uns números perquè entrin a un sorteig que farem a la Fira.

Treballeu en alguna altra activitat a part de la Fira del Conte?

CL. Tenim algun projecte més pensat però de moment treballem per la Fira del Conte. Serà el dissabte 5 de maig al Passeig del Mar. L’horari serà de dos quarts d’onze a les dues. Hi haurà una pausa al migdia i després a partir de dos quarts de cinc de la tarda fins les vuit del vespre.

Per què heu triat aquest dia?

LG. A diferència de Sant Jordi que és el dia del llibre, a la Fira del Conte hi haurà contes, àlbums il·lustrats i llibres infantils i juvenils amb activitats per un públic familiar.

RECORDA -> DISSABTE 5 DE MAIG, PASSEIG DEL MAR DE PALAMÓS

Dels comerços i llibreries de Palamós, qui hi serà?

CL: Tenim contactes amb les llibreries La Gavina, Can Romero, Llegim, Uppali i comerços relacionats amb el món del llibre o jocs educatius.

LG: També estem en contacte amb una acadèmia d’anglès que farà unes activitats de contacontes en aquesta llengua.

Per tant hi haurà unes casetes com a la fira nadalenca amb llibreries i editorials que vendran contes, a més d’una zona on hi haurà diferents activitats.

CL: Sí, a part dels comerços palamosins, tenim cinc editorials confirmades fins al moment.

LG:. Les 8 de la Junta tenim molt clar que la Fira és pels nens i nenes però en l’entorn familiar. Hi haurà contacontes per a lectors més petits de 5 anys, per tant hauran d’anar acompanyats.

CL. Sí i també hem organitzat una activitat de contacontes i taller que es diu “La Marta i la xocolata” en què es manipularà xocolata, per tant allà haurem de comptar amb l’ajuda de la família.

De les 8 de la Junta com distribuïu la feina?

CL. En principi el dia a dia el portem més nosaltres però ens repartim la feina de visitar i contactar amb les llibreries, editorials, il·lustradors …

LG. La veritat és que estem molt satisfetes de com treballem perquè les vuit ens entenem molt bé, cadascuna aporta la seva experiència i d’aquesta manera ho facilita molt tot.

Quins tallers hi haurà?

CL. Bé, aquest any la Fira del Conte té per tema “El Conte i el Mar”. Alguns tallers que s’hi faran també tindran aquesta relació directa amb la temàtica de la Fira. Entre ells hi trobareu un taller de maquillatge i un de tatuatges, relacionats amb el mar.

Entenc que ho feu vosaltres amb recolzament municipal?

CL. Sí, així és. Tenim tot el suport de la Susanna Requena de la Biblioteca de Palamós que és qui ens fa d’enllaç entre l’Ajuntament i l’Associació. A més, va posar-nos en contacte amb el Servei de biblioteques de la Diputació de Girona que ens facilitaran jocs i material.

LG. De fet l’Ajuntament es va mostrar molt ben disposat a ajudar-nos des d’un bon principi perquè els hi va agradar molt la idea.

Hi ha altres Fires del Conte a Catalunya?
CL. Com a més properes ha la de Medinyà, la de Tordera i la de Sant Feliu.
Què aporten els comerços que volen col·laborar?

LG. Abonaran una petita quantitat per la col·laboració amb la Fira i cessió de l’espai.

I què més hi trobarem?

CL. A part de els tallers i activitats relacionades amb els contes, acabarem el matí amb un grup d’animació i música infantil però també familiar.

LG. La Biblioteca municipal munta un concurs escolar per Sant Jordi que aquest any es dirà “Contes Esbojarrats”. El lliurament dels premis el farem el dia de la Fira del Conte. També sortejarem uns lots “sorpresa” i tancarem la jornada amb l’actuació musical del grup palamosí Fusions.
Com promocionareu la Fira?

CL. Amb pancartes, cartells o díptics. També pensem comunicar-ho per Ràdio Palamós, la Televisió Costa Brava i a la premsa amb el suport de l’Ajuntament. I qui vulgui patrocinar-se ens pot contactar directament per poder-los afegir i posar el seu logo.

RECORDA -> DISSABTE 5 DE MAIG, PASSEIG DEL MAR DE PALAMÓS

Qui us ha fet el cartell d’aquest any?
LG. En Pau Bassolí. Agraïm que hagi volgut col·laborar i ens faci el cartell gratuïtament per aquesta 1a Fira. Per la Fira del Conte de l’any que ve, la nostra intenció és fer un Concurs de dibuix.

LG. I CL. Et volem agrair a tu Raimon i a la revista Àgora Palamosina el vostre interès, col·laboració i promoció que ens feu.

Gràcies a vosaltres per la feina que feu!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *