Editorial: Cal investir un president de manera inequívoca. Estigui a presó o a Brussel·les.

EDITORIAL | Uns dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya tenim el resultat definitiu de vots i escons.

Ciutadans guanya de forma clara les eleccions, sumant més vots que les anteriors eleccions. Les forces independentistes sumen majoria absoluta al Parlament i per tant és necessari fer tots els tràmits necessaris perquè Catalunya torni a tenir el govern legítim presidint la Generalitat.

Carles Puigdemont a Brussel·les

La proposta de Carles Puigdemont ha resultat guanyadora a nivell de Catalunya quan cap pronòstic la situaven en segona posició i molt menys per davant d’Esquerra Republicana.

En aquests moments de desconfiança d’uns vers els altres, d’inseguretat jurídica dels encausats i amb els ciutadans més mobilitzats que mai, és difícil prendre decisions i fer moviments. Malgrat que els partits independentistes han realitzat retrets entre un i altre durant la campanya electoral, ara convé un camí plegats. Convé que aquests partits tracin un camí clar d’on volen portar el país sense oblidar els ciutadans que pateixen altres qüestions pel fet de viure a Catalunya.

Els peatges, les taxes universitàries, la duplicitat de càrrecs i manca de dedicació, les ajudes a les famílies amb falta de recursos, la immigració, i tants d’altres que ens deixem, són temes que no es poden menystenir en la Catalunya autonòmica en el seu camí cap a -o no- la independència.

Oriol Junqueras

Hi ha veus als partits independentistes que diuen que Puigdemont no pot ser president, d’altres que diuen que és el president legítim, i els ciutadans que anem pel carrer i no sabem qui serà el proper president. En un procés en què s’ha parlat d’internacionalitzar, que Catalunya té tot el necessari per formar part de la Unió Europea, no hi ha res més potent que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i Candidatura d’Unitat Popular, manifestin públicament la voluntat d’investir un president de manera inequívoca, estigui empresonat o a l’exili i que l’Estat s’hagi de posicionar.

Hi ha gent molt vàlida al país, però no podem cremar lideratges cada dos anys i després oblidar-nos-en d’ells.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *