Obertes les inscripcions per la “Cuina del Món”

El Servei municipal de Ciutadania i Immigració ha obert aquest matí (02/05/18) el període d’inscripcions per a poder participar com a públic a alguna de les tres sessions, totalment gratuïtes, que s’han previst enguany dins la 10a edició de la Mostra de Cuines del Món.

Enguany seran un total de tres les sessions previstes que s’iniciaran el dijous dia 10 de maig amb la participació de Palestina, i que seguirà el dia 17 de maig amb República Dominicana, i que conclourà el dijous dia 24 amb la participació de Brasil.

Totes les sessions tenen lloc de 18 a 19.30 h, a l’Espai del Peix, l’equipament cultural i gastronòmic palamosí depenent del Museu de la Pesca, ubicat a la mateixa llotja del port pesquer de Palamós.

Aquests tallers compten amb la participació de palamosins i palamosines de les diverses procedències esmentades, que elaboraran les receptes culinàries tradicionals en els seus països d’origen amb el suport dels cuiners de l’Espai del Peix.

“Vins del món”
Amb motiu de la celebració enguany de la 10a edició de la Mostra de Cuines del Món, l’organització ha inclòs l’activitat “Vins del món”, mitjançant la qual poder conèixer les begudes tradicionals dels països participants.

D’aquesta manera a cadascuna de les tres sessions programades aquest any, dedicaran els seus minuts finals a fer maridatge de vins i begudes amb el plat elaborat.

I, de manera destacada, s’organitzarà una sessió extra que tindrà lloc el dijous 31 de maig, a partir de les 18 h, a l’Espai del Peix, que serà dedicada exclusivament a conèixer les begudes tradicionals d’alguns dels països que han participat en l’activitat durant les passades edicions.

Les persones interessades a poder reservar plaça per algunes d’aquestes quatre sessions cal que ho sol•licitin a partir d’avui al Museu de la Pesca (moll pesquer, s/n), telèfon 972 600 424, de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h. (excepte els dilluns).

Els fogons com eina d’interrelació
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia.

La Mostra de Cuines del Món compta amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *