L’Ajuntament obre l’espai a noves propostes fins a 85k €.

L’Ajuntament de Palamós obre la possibilitat que els ciutadans puguin fer propostes d’en què gastar 85.000€ del pressupost municipal de l’any 2018.

Agafant el guant dels darrers anys, l’Ajuntament de Palamós ha permès votar en què es destinava una part petita del pressupost fent el que seria una participació ciutadana conduïda. Recordem les propostes de millores de carrers i camins del poble. Aquest any, però, s’obre la possibilitat a que els ciutadans fem les nostres propostes. L’únic límit és que la proposta sigui una competència que tingui directament el consistori.

Tal com recull el web participa.palamos.cat, el tipus de propostes que es poden fer són la renovació o creació d’un equipament, la millora d’un espai públic, l’adquisició de mobiliari o la creació d’una web o aplicació, entre d’altres exemples de béns inventariables.

És un pas més en l’objectiu del govern que lidera Lluís Puig d’obrir les portes de l’Ajuntament als ciutadans de Palamós i que els ciutadans agraïrem. Altres ciutats duen a terme aquesta iniciativa i sens dubte és el que permetrà al ciutadà sentir-se més proper dels que prenen les decisions municipals.

Un cop fetes les propostes fins el dia 3 de desembre, es realitzarà una reunió el dia 16 de desembre on tothom qui vulgui podrà participar-hi per decidir quina priorització es fa de les propostes.  Totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys podran votar mitjançant el web participa.palamos.cat, o bé de manera presencial a l’Ajuntament (OAC), la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

Finalment el dia 6 de febrer l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació obert a tothom.

Recordem que el pressupost d’aquest any ascendeix als 23.210.200€ tal i com es va aprovar al passat ple del mes d’octubre. 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *