Actes vandàlics contra el patrimoni arqueològic palamosí

GABRIEL MARTÍN | Gràcies a una piulada en un compte de Twitter, hem sabut que aquests dies, aprofitant les festes nadalenques, s’han produït actes vandàlics contra el patrimoni arqueològic palamosí en forma de pintades que han aparegut en alguns murs del poblat iber de Castell.

Així ho ha denunciat Jortuzero un usuari a través de les xarxes socials, on ha penjat una fotografia que testimonia aquesta acció acompanyada del missatge “2400 anys després els bàrbars ataquen de nou castell. Trist”, clarament lamentant l’actitud incívica dels fets. Les pintades han aparegut a la plaça de les sitges, sobre les pedres de la muralla del poblat iber, malmetent la imatge d’aquests elements patrimonials de gran vàlua. Cal recordar que el poblat de Castell és el segon jaciment iber en importància de l’Empordà després de d’Ullastret, i dels més importants de Catalunya.

Lamentablement,  aquest tipus de vandalisme ja fa temps que s’està produint al municipi, tot i que les anteriors pintades incíviques tenien una orientació més política.

Fa un temps va aparèixer diverses pintades en els cartells que hi ha a l’entrada de Palamós on s’informa que som un Municipi Adherit a la Independència. També cal recordar les pintades aparegudes el 30 de novembre amb insults dirigits a l’alcalde la localitat, Lluís Puig i contra el seu partit: Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Es difícil

 

establir una relació d’autoria entre unes i altres, de tota manera, cal remarcar que és la primera vegada que aquestes pintades tenen la clara intencionalitat d’embrutar i perjudicar uns bens patrimonials d’una gran importància arqueològica al municipi.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *